De vereniging draait op vrijwilligers en is als volgt georganiseerd.

 

De vereniging heeft een bestuur dat bestaat uit 5 personen. Ieder bestuurslid heeft een specifieke taak/portefeuille.

Het bestuur bestaat uit:

 

Mijn naam is Frans Bonekamp (1957) en ik ben sinds eind 2017 opnieuw voorzitter van De Voornruiters. Ik heb die rol in de periode 2001 tot en met 2011 ook vervuld, de tijd waarin we de verplaatsing en bouw van onze huidige accommodatie hebben onderhandeld en voorbereid.
Ik ben getrouwd met Anneke, ben de vader van Monja, Nina en Cissy en de trotse opa van Scott, Collin, Josephine en Pepijn
Toen wij in 1997 in IJsselstein kwamen wonen reden alle drie mijn dochters op een paard of pony en was het bijna “vanzelfsprekend” dat we lid zijn geworden van De Voornruiters. In het dagelijkse leven werk ik voor een wereldwijd opererend IT bedrijf. Wanneer we niet beperkt zijn in het reizen als gevolg van Corona, ben ik bijna elke week een paar dagen in het buitenland.
Ik besteed een deel van mijn vrije tijd graag aan De Voornruiters, omdat ik het belangrijk, maar vooral leuk vind, om met gemotiveerde sporters en vrijwilligers te werken die dat wat we doen, elke keer een beetje beter willen doen. Daarnaast is het natuurlijk geweldig een vereniging te mogen “leiden” die op sportief gebied zowel regionaal als landelijk geweldige resultaten neerzet en een niet weg te denken plek inneemt in de Nederlandse hippische sport.
In mijn vorige periode als voorzitter hebben we de slogan “Kwaliteit door gezelligheid” geïntroduceerd en uit alles blijkt dat dat nog steeds door vele mensen in en rondom De Voornruiters zo wordt beleefd.
In 2020 bestond de vereniging 75 jaar. We hadden daarvoor een prachtig programma bedacht maar Corona heeft er helaas voor gezorgd, dat we maar een paar activiteiten hebben kunnen uitvoeren.
Met de tweede rijhal die we sinds 2019 tot onze beschikking hebben behoren we tot de landelijke top op het gebied van indoor-wedstrijdaccommodaties.
Ik hoop dat we samen met onze vrijwilligers ook in de komende jaren mooie sportevenementen kunnen blijven organiseren en daarmee het verenigingsgevoel en de betrokkenheid van de leden kunnen versterken.
Lid zijn van De Voornruiters moet meer zijn dan een (verplichte) verenigingsnaam op een startpas.
Heb je tips of ideeën of spelen er zaken waar je je zorgen over maakt, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ik neem snel contact met je op.

  

Kim de Lange (1987) maakt sinds november 2018 deel uit van het bestuur van de Voornruiters. Zij is de secretaris en verantwoordelijk voor de werkgroep communicatie. 
Kim is afgestudeerd Directiesecretaresse en werkt als Management Assistant bij de KNMT. Met haar fjordenpaard Iesje start ze in de klasse M1, springt ze graag en volgt ze ook diverse crosslessen.

Katja van Veen (1986) maakt sinds december 2020 deel uit van het bestuur. Zij zal de functie als penningmeester overnemen van Marlous Voorhout. Katja heeft een financiële achtergrond als assistent accountant. Op dit ogenblik werkt zij als salarisadviseur bij Alfa Accountants en heeft zij haar eigen bedrijf.