De vereniging draait op vrijwilligers en is als volgt georganiseerd.

 

De vereniging heeft een bestuur dat bestaat uit 7 personen. Ieder bestuurslid heeft een specifieke taak/portefeuille. Op dit moment zijn er nog vacatures.

Het bestuur bestaat uit:

Xander Noë ( 1960) maakt sinds november 2018 deel uit van het bestuur van de Voornruiters. Hij is de schakel tussen bestuur en de werkgroepen wedstrijden en educatie.  
Xander studeerde Nederlands en heeft jaren voor de klas gestaan. Daarna een groot aantal jaren in ziekenhuizen gewerkt als hoofd opleidingen. De laatste zes jaar heeft hij voor de KNHS gewerkt als hoofd opleidingen. Sinds november 2018 is hij voor zichzelf begonnen:“Xander Noë, training & coaching” – hij geeft instructie aan huis.  

Hij is jurylid t/m ZZL, ORUN instructeur wedstrijdsport en rijdt Zware Tour. Daarnaast vindt hij het leuk om op bb-niveau te crossen.  

Bestuurlijke ervaring: eerder maakte Xander deel uit van het bestuur van LR Bemmel e.o, en was hij voorzitter van De Ronde Venen. Buiten de paardensport heeft hij in diverse werkveldadviescommissies gezeten en in het bestuur van een vereniging voor afgestudeerde Masterstudenten.

 

Kim de Lange (1987) maakt sinds november 2018 deel uit van het bestuur van de Voornruiters. Zij is de secretaris en verantwoordelijk voor de werkgroep communicatie. 
Kim is afgestudeerd Directiesecretaresse en werkt als Management Assistant bij de KNMT.
Met haar fjordenpaard Iesje start ze in de klasse M1, springt ze graag en volgt ze ook diverse crosslessen.

Marloes Voorhout (1989) maakt sinds januari 2018 deel uit van het bestuur van de Voornruiters en vervuld de functie van penningmeester. Marloes heeft Hippische Bedrijfskunde gestudeerd en is vervolgens bij Egbert Schep aan de slag gegaan. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar Defensie en werkt momenteel als Dedicated Business Controller op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Daarnaast volgt ze momenteel in deeltijd de master Bestuurskunde aan de VU. In het verleden heeft Marloes fanatiek wedstrijden gereden in de disciplines dressuur, springen en SGW. Naast de paardensport houdt Marloes zich ook bezig met de triatlonsport.