De Voornruiter deelnemers presteerden zeer goed! Kristen Brouwer, Britney de Jong en Christianne Goes verdienden mooie jurycommentaren:

In de rubriek ZZzwaar werd de eerste proef verreden in de nieuwe rijhal en de tweede proef in de grote rijhal. Algemeen was iedereen heel positief over deze mogelijkheid! Kirsten Brouwer toonde zich een zekere winnaar in proef 37 met 72,5% met heel veel actie in de benen; ook in piaffe en passage, hoewel haar paard Cesar de Massa (v.Rieto) een beetje horizontaal is gebouwd. In proef 38 was de winst voor Dennis Roijakkers met VMR Grandeur (v.Charmeur). De 66,64% scoorde hij met heel precies rijden en voor de piaffe kon de jury een 9 geven. In passage zou hij iets meer naar voren mogen blijven, maar hij rijdt met veel afdruk in de benen en de techniek is goed. Deze winnaars zijn allebei goede ruiters met twee totaal verschillende paarden.

De Zware Tour Grand Prix werd ook door Kirsten Brouwer gewonnen met Binoeska SB (v.Tuschinski) met 68,15%.

In de Junioren proef reed Brem Beers met Casey-Olivia (v.Vivaldi) een save verrichting. Ze rijdt lekker actief en vrij constant en zorgvuldig de lijnen en scoorde daarmee 65,60%. Ze mag misschien iets meer bergop rijden.

Een ‘uitschieter’ noemde de jury bij de Young Riders Voornruiter Britney de Jong. Met Caramba (v.Tuschinski) behaalde zij het mooie percentage van 71,69%! “Dit paard draagt zichzelf en is correct in de verzameling. Het veert door z’n lijf heen en is los en ongedwongen. Ze mag hem nog iets meer op lengte rijden en dan kan de score nog omhoog, maar we konden meerdere 8-en kwijt. We zagen drie correcte gangen, een goeie buiging en het was aangenaam om naar te kijken” aldus de jury. De tweede prijs was voor Estelle Herwijnen en de jury zag bij haar meer potentie, maar dan mag ze iets rustiger rijden. Ze rijdt lekker voorwaarts, maar is ‘te’ en daardoor te weinig verzameld.

In de Lichte Tour Prix St.Georges kon de jury veel punten kwijt aan Danique Schnellenberg. Zij won ruim met 66,69% met Everton (v.Jazz) en de jury noemt dit echt een paard voor de toekomst, die boven de 70% kan lopen! “Een paard wat verschrikkelijk goed kan draven. Hij is aansprekend en heeft veel kwaliteit van lopen met veel kracht en afdruk. In galop verloor hij de geslotenheid en verzameling. In de series zagen we mooi voorwaarts gesprongen wissels, maar de pirouettes ging echt mis, dus er zitten nog meer punten in. De schouder binnenwaarts was fenomenaal en scoorde een 9; echt mooi!” noemt de jury. Voornruiter Christianne Goes werd tweede met Accountancy Farsto (v.Scandic) en 63,60%. De jury noemde dat zij aan het verbeteren is qua rijden en accuratesse, maar op nageeflijkheid en aanleuning is nog veel winst te halen. Ze stelt haar paard sympathiek voor en zal nooit grof zijn.

Foto's zijn gemaakt door foto4u.nl