Gebruik van de accommodatie

De accommodatie staat ter beschikking aan alle leden met een accommodatie lidmaatschap. Je wordt geacht de accommodatie te gebruiken alsof die van jou is, dat betekent dat je er zuinig op bent, alles netjes gebruikt en schoon en opgeruimd achter laat. De accommodatie bestaat uit  twee overdekte hallen.

Ieder accommodatie lid (dit zijn ook de lessende leden) van de Voornruiters mag vrij rijden. Degene die rijdt of ment moet accommodatie lid zijn.

Buiten evenementen en lessen is het toegangshek gesloten. Leden die dan gebruik willen maken van de accommodatie hebben een zogenaamde 'druppel' nodig om het hek te openen. Voor de duidelijkheid: tijdens de lessen en evenementen is het hek open en kan je zonder ‘druppel’ de bak in. Als je op een andere tijd wilt rijden dan heb je een ‘druppel’ nodig om het hek en de deur van de binnenbak te openen. Deze ‘druppels’ zijn tegen een borg van €25,- te verkrijgen bij Kim de Lange, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-12175960 (liever appen i.p.v. bellen i.v.m. betaalde werkzaamheden). 

De vereniging is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Houd daarom rekening met vrijwilligers die aan het werk zijn. Die werkzaamheden gaan altijd voor. Zij doen dit niet voor zichzelf, maar voor ons allemaal. 

Regels voor het rijden bij de Voornruiters

Het gebruik van de accommodatie en deelname aan wedstrijden, lessen en oefenparcours is op eigen risico.

Er gelden de volgende regels voor de accommodatie leden:

 • Bij vrij rijden of mennen is het dragen van een goed passende veiligheidshelm met gesloten kinband verplicht.
 • Bij het rijden dragen ruiters rijlaarzen of stevige schoenen met een gladde doorlopende zool en een hak, gecombineerd met chaps.
 • Bij het rijden moeten de schoenen ruim in de stijgbeugel te zitten.
 • Bij het rijden draag je geen grote, uitstekende sieraden, of losse kleding.
 • Rijden op de linkerhand heeft voorrang op rijden op de rechterhand.
 • Het springen over een hindernis moet worden aangekondigd, als ook andere ruiters in de rijbaan rijden.
 • Longeren in rijbanen is niet toegestaan. Daarvoor kan de longeercirkel worden gebruikt.
 • Paarden en pony’s mogen niet worden losgelaten in rijbanen, noch in de longeerbak of op het grasveld.
 • Mest moet worden opgeruimd, zowel in de rijbanen als op de poetsplaats, rondom de accommodatie en het parkeerterrein. Van de leden wordt verwacht dat de mestkruiwagens tijdig worden geleegd in de mestcontainer.
 • Trailer uitmesten of leegscheppen doe je thuis!
 • Hindernismateriaal, menkegels of andere materialen ruim je na gebruik op en zet je op dezelfde plaats terug.
 • Na gebruik van de accommodatie doe je de lichten uit en sluit je de deuren en het toegangshek.
 • Tijdens het vrij rijden zijn minimaal 2 personen aanwezig, waarvan minimaal 1 persoon die in het bezit is van een mobiele telefoon
 • Voor de verenigingslessen is de grote rijbaan gereserveerd.

Er zijn meerdere rijbanen beschikbaar, waardoor er voor iedereen genoeg ruimte is om te trainen.

Om er desondanks voor te zorgen dat zowel ruiters als menners de accommodatie kunnen gebruiken, gelden de volgende afspraken: 

 • De ruiters hebben het eerste recht op het gebruik van de rijbaan.
 • Op vrijdag en op zondag hebben de menners een bepaald aantal uren het eerste recht op gebruik van de grote rijhal: op vrijdag van 15.00 uur tot 18.00 uur en op de zondagen dat er geen menles is tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Op de zondagen waarop de menlessen zijn, kunnen de menners vanaf 8.45 uur exclusief gebruik maken van grote rijhal.

Menners mogen ook op doordeweekse dagen gebruik maken van de accommodatie onder de volgende voorwaarden: 

 • Indien ruiters gebruik maken van de grote rijhal, kunnen de menners oefenen in de2e rijhal of op het land. (Tenzij de conditie van het land dit niet toestaat)

Indien ruiters geen bezwaar hebben om samen met een aanspanning te rijden, kunnen zij samen verder. Als een menner al rijdt in een bak en er een ruiter komt om te rijden, overlegt men of men samen verder kan. Zo niet, dan heeft de menner nog twintig minuten de tijd om te rijden en vervolgens plaats te maken

Gebruik 2e rijhal

Doordeweeks is de 2e rijhal beschikbaar voor de accommodatie leden. Het oefenparcours, lessen en vrij springen worden gehouden in de grote rijhal.

Tijdens de wedstrijden wordt wel de 2e rijhal gebruikt. Alle komende wedstrijden en activiteiten waarbij de 2e rijhal wordt gebruikt, staan vermeld op de kalender van de website.

Eventueel kan er worden vrij gereden tijdens de dressuurwedstrijden in de losrijbaan van de wedstrijd.