Het nieuwe buitenseizoen begint altijd met de ‘belangrijkste’ wedstrijd van het jaar bij de Voornruiters en dat is de “Onderlinge wedstrijd” met Pasen. Dit jaar wordt de Onderlinge wedstrijd op zaterdag 20 april en maandag 22 april 2019 gehouden. We beginnen zaterdag 20 april met het springen voor zowel de pony’s als de paarden. In het middagprogramma zal de dressuur worden verreden. Op de maandagmiddag zal de kür op muziek en de ludieke rubriek verreden worden. Gelijktijdig aan deze rubrieken in de binnenhal zal er op het buitenterrein een dressuurproef en een vaardigheidsparcours worden verreden door de menners.

Net als in 2018 wordt er ook dit jaar weer gestreden om de Van Dalsen Bokaal tijdens de kür op muziek en ludieke rubriek!

  • In de ludieke rubriek mag je ook een kür op muziek rijden maar deze staat qua invulling helemaal vrij. In 2018 deed Elsa uit de film ‘Frozen’ mee en kwam er ook nog een eenhoorn in de baan! Daarnaast kan je ook met een vriend of vriendin (mits lid van de Voornruiters) een Pas de Deux rijden. Deze rubriek is ook opengesteld voor de men combinaties. Voor beide rubrieken wordt een klassement opgesteld met leuke prijzen!

De onderlinge wedstrijd is voor ALLE leden (met of zonder startpas) van de Voornruiters, dus iedereen kan deelnemen! Elke klasse van B t/m ZZ/ZZ-licht kan worden verreden. Bij het springen wordt er ook BB gereden, dit telt echter niet mee voor een spring- en clubkampioenschap. Er wordt 1 dressuurproef verreden. Dit is de eerste proef van april.

Voor de dagprijzen komt elke deelnemer in aanmerking, maar voor het club-, dressuur- en springkampioenschap (paarden en pony’s) gelden specifieke regels:

  • Leden zonder startpas komen alleen in aanmerking voor de dagprijzen en dingen niet mee naar het spring-, dressuur-, of clubkampioenschap.
  • Voor het clubkampioenschap moet er een dressuurproef en een springparcours verreden worden met dezelfde pony/paard.
  • Het is niet mogelijk om dubbel kampioen te worden. Dat wil zeggen, het is niet mogelijk om en dressuurkampioen en clubkampioen of en springkampioen of clubkampioen te worden.
  • Men start in de klasse waarin men ook deelneemt op officiële wedstrijden
  • Clubkampioen wordt diegene met het minst aantal plaatsingspunten over twee onderdelen. Bij gelijk aantal plaatsingspunten geeft de dressuur de doorslag.
  • Dressuurkampioen wordt degene met het hoogste percentage over alle klassen.
  • Springkampioen wordt degene die de snelste foutloze barrage rijdt over alle klassen.

Aansluitend aan het buffet worden op maandagavond de indoorkampioenen 2019 gehuldigd.

Op maandagavond is het ook voor iedereen die niet mee rijdt mogelijk om mee te eten met het buffet. Niet-deelnemers betalen een kleine vergoeding van €5,-. Vrijwilligers die tijdens de onderlinge wedstrijd ingezet worden mogen gratis mee eten.

Doe je alleen mee aan het dressuurkampioenschap of het springkampioenschap dan zijn de kosten €10,-. Rijd je mee voor het clubkampioenschap dan zijn de kosten €15,-.

De deelname Kür op Muziek of Ludieke rubriek is €5,-.

De kosten voor de menrubriek zijn €10,-.

Voor inschrijving graag het inschrijfformulier mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

SLUITINGSDATUM IS WOENSDAG 11 APRIL!

 

Programma Onderlinge Wedstrijd 2019

(Tijden zijn nog onder voorbehoud)

Zaterdag binnenhal

08.30 - 12.00 uur Springen Pony’s/Paarden (inclusief aansluitend prijsuitreiking te paard)    

13.00 - 16.00 uur Dressuur pony’s/paarden (inclusief aansluitend prijsuitreiking te paard)    

Maandag buitenterrein

13.30 - 16.00 uur Mennen dressuur en aansluitend vaardigheidsparcours                      

Maandag binnenhal                                                                             

13.30 - 16.00 uur Ludieke rubriek/Kür op muziek                                                           

Maandag kantine

16.30 - 17.00 uur Prijsuitreiking Ludiek rubriek/ Kür/mennen en clubkampioenschap         

17.00 uur Aanvang eten                                                                                      

18.00 uur Huldiging indoorkampioenen                                                                          

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand Inschrijfformulier onderlinge wedstrijd.docInschrijfformulier[ ]???12 kB