Voor de EK’s 2019 reist de internationale hippische top in augustus af naar het Rotterdamse Kralingse Bos voor één van de belangrijkste wedstrijden in de paardensport. Deze Europese Kampioenschappen worden gezamenlijk georganiseerd door Stichting CHIO Rotterdam, de KNHS en de Gemeente Rotterdam.

Tijdens de EK’s strijden de allerbeste ruiters en amazones van Europa samen met hun paarden zowel individueel als in teamverband om het goud. Om een evenement als de EK’s te laten slagen is de organisatie voor een belangrijk deel afhankelijk van vrijwilligers voor het uitvoeren van taken zowel voor als achter de schermen. Daarom is de organisatie op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers om bij te dragen aan het succes van de Europese Kampioenschappen in 2019. Een unieke kans om dit topsportevenement van heel dicht bij mee te maken!

Voor de EK’s zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor o.a. de volgende functies:
- Accreditatie: Als accreditatie medewerker ben je het eerste contact met het evenement. Bij de accreditatiebalie worden alle geaccrediteerde gasten ontvangen (o.a. deelnemers, sponsoren, medewerkers) en ontvangen zij de accreditatie voor het event.
- Copy service: Copy service medewerkers zorgen voor de verspreiding van alle offline communicatie. Denk hierbij aan o.a. programmaboekjes en start- en uitslagenlijsten.
- Mediateam: Het mediateam is verantwoordelijk voor de uitvoer van de totale media en communicatie tijdens het evenement. Binnen het mediateam bestaan de volgende functies: websitebeheer, fotografie, fotobewerking en ontvangst van de pers.
- Runners: De runners openen en sluiten de hekjes van de dressuurringen en zorgen ervoor dat de wedstrijdresultaten zo snel mogelijk verwerkt kunnen worden door middel van het ophalen van de protocollen bij de juryleden.
- Servicemedewerkers : De servicemedewerkers zijn het gezicht van het evenement, zij zijn werkzaam op diverse posities op het terrein. Denk hierbij aan het scannen van kaarten bij de entree, het controleren van kaarten bij de tribunes, het bezetten van de infobalie en zij zijn aanwezig op diverse kruispunten op het terrein om bezoekers de weg te wijzen.
- Shuttle service: Vanaf de verschillende hotels en parkeerplaatsen is er een shuttle service van en naar het EK-terrein. Medewerkers van de shuttle service verzorgen het vervoer voor met name deelnemers, medewerkers en VIP’s.
- Stalling: Als medewerker stalling help je mee bij het uitladen van de vrachtwagens van de deelnemers, werk je mee aan de uitgifte van hooi, stro en zaagsel en help je bij allerlei voorkomende werkzaamheden op stal.

Geïnteresseerd in (één van) bovenstaande functies? Wil jij dit unieke topsportevenement van heel dichtbij meemaken, ben je minimaal 3 dagen beschikbaar en wil je meewerken aan het succes van de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur in 2019? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!

Meer informatie en inschrijven kan hier: https://www.rotterdam2019.com/evenement/vrijwilligers