Vandaag is de KNHS Greenpoint Kostendrukkerscup bij de Voornruiters. Een wedstrijd voor de top van de jeugd op gebied van dressuur in Nederland. Voornruiter Myrthe Wedda rijdt ook mee.

Myrthe Wedda is sinds haar ponytijd lid van de Voornruiters. Met haar pony Pino, ook bekend als Golden Sunlight MW, heeft ze internationale dressuurwedstrijden gereden en was ze lid van het nationale kader. Myrthe heeft Pino zelf opgeleid en dat heeft ze met haar huidige wedstrijdpaard de 11-jarige Diamond Geezer (Diamond Hit x Krack C) ook gedaan. Diamond Geezer had bij aankoop op 6-jarige leeftijd 1 winstpunt in het M1. De combinatie start binnenkort voor het eerst Intermediaire 1. 2019 is het laatste jaar van Myrthe bij de Young Riders. Daarna zal ze in de U25 uitkomen. Het doel van Myrthe? Dit jaar een paar leuke internationale wedstrijden rijden. Het deelnemen aan een EK is een grote wens. En op de Olympische Spelen een schitterende droom. 

Vanaf haar ponytijd tot vandaag traint Myrthe bij Marrigje van Baalen. Via de KNHS Beloften trainingen is Myrthe bij Seth Boschman terechtgekomen en niet meer weggegaan. Voor Myrthe en Diamond is het lessen bij Marrigje en Seth de juiste combinatie. Marrigje is erg proefgericht en Seth is meer van de lossigheid. Marrigje geeft Myrthe tegenwoordig les bij stal Jan Van Kooten in Montfoort. De stal waar Myrthe met Diamond staat. Naast Diamond rijdt Myrthe een jong paard voor RS2 dressage, de 5-jarige Just 4U RS2 (v. All at Once) en een jong paard van de familie Van Kooten, de 5-jarige Ali B (v. All at Once). Beide paarden zijn binnenkort te koop op de EDS-veiling in Hoge Mierde eind maart. Daarna heeft Myrthe weer tijd om andere jonge, talentvolle paarden op te leiden. 

Myrthe studeert Bedrijfskunde in Utrecht. Deze studie hoopt ze volgend jaar af te ronden en daarna wil ze een master gaan doen. Wat dat wordt? Nog geen idee!