De hoogste dressuurrubrieken streden om de punten en voor een ticket voor Jumping Amsterdam. Lynne Maas bleef Voornruiter Justine Mudde net voor en selecteerde zich voor Jumping Amsterdam. Theo Hanzon was ruime winnaar in de Grand Prix en Annika Roodhart won de ZZ-zwaar.

Juryinformatie J. van der Harst en D.J. de Haas

Rubriek ZZ-zwaar.

Annika Roodhart startte als eerste (62.5%) en ze is niet meer van die eerste plaats gekomen. Een terechte winnaar! Een heel lichtvoetig paard; fijn bewegend en netjes voorgesteld. Ze mocht iets beter aan de teugel blijven, maar foutjes waren kleinigheden.  De tweede plaats was voor Kim van de Horst (61%). Zij rijdt een groot correct bewegend paard, die iets beter kon zijn in het middenstuk. Het paard mist lengtebuiging en zou soepeler mogen zijn. Ze reed wel bergop en het paard heeft een super galop; mooi van de grond en mooi gedragen. We hebben haar gesproken en ook gezegd dat ze iets scheef zit. Ze moet nog wat handiger worden, maar komt er wel! In deze rubriek zagen we dat bij veel ruiters de basis ontbrak met weinig gedragenheid en geen losse aanleuning, waardoor de proeven rijtechnisch onvoldoende waren.

Grand Prix Rubriek

Theo Hanzon en Dorien Hoppener

Theo Hanzon won de Grand Prix met vlag en wimpel (71.52%) met nog een paar kleine storingen in de uitgestrekte stap. We zagen hele goeie onderdelen; een goeie controle, mooi beeld en mooi bergop. Tweede werd Jill Huijbregts. (67.77%)  Ze reed heel correct, maar mist wat door het lijf lopend en activiteit vanuit het achterbeen. De piaffe en passage zijn voldoende, maar de uitgestrekte draf is wat te weinig vanuit achterbeen. De derde plaats was voor Dorien Hoppener.

Hier een verslag van Horses.nl

Juryinformatie A.E. Terra en M.T.M. Drohm

Lichte Tour Prix St. Georges en selectie Jumping Amsterdam

De rubriek kende een goeie top 2 met fijn naar de hand toe gereden paarden, waarbij Lynne Maas een mooi totaalbeeld toonde, maar ook wat foutjes. Daarmee behaalde zij nipt de eerste plaats met 67,87%.  Voornruiter Justine Mudde werd tweede met 67,79%. In de galop blijft haar paard een klein beetje kort in de hals, maar fijn gereden en het scheelde dus heel weinig onderling.

De selectie voor Jumping Amsterdam wordt een topgroep en Lynn heeft een paard met 3 goeie gangen; een echt goeie stap, een goeie galop en draf. Een paard met veel potentie voor de toekomst! Hier een verslag van Horses.nl

Theo Hanzon, Justine Mudde, Lynn Maas, Lotje Schoots en Myrthe Wedda