Mooie sport op vrijdag bij de SUBTOP dressuur! De ticket voor Jumping Amsterdam ging naar Dinja van Liere met een tweede prijs in de PSG en 72.353%. Winnaar werd Adelinde Cornelissen met 72,451% die al een ticket heeft. Geert Hofland werd 1e in de Inter I en bij de U25 won Quinty Vossers. Diederik van Silfhout pakte winst in de GP.
Op zaterdag reden de para-rubrieken en jeugd. De jury was zeer lovend over de kwaliteit bij de children en jongeren! Foto's op www.foto4u.nl

Hieronder bij veel rubrieken informatie van de juryleden:

Vrijdag

Hieronder bij veel rubrieken informatie van de juryleden:

RUBRIEKEN OP DE VRIJDAG:

LT/P, proef PSG-22

   

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Adelinde Cornelissen

Luqiedo

72,451

2

Dinja Van Liere

Lowlands OLD

72,353

3

Thamar Zweistra

Hexagons Luxuriouzz

71,176

4

Jamy Ummels

G-star

70,049

5

Maxime Van der Vlist

Living Legend

69,706

6

Robert-jan De Visser

Ivoli-e TC

68,676

7

Thalia Rockx

Koko JR de La Fazenda

68,48

8

Hennie Roffel

Remy Martin TKJ

68,333

Op de eerste plaats eindigt Adelinde Cornelissen, die we allemaal op een 2e plaats hadden gescoord. Ze reed heel constant, fijn, lichtvoetig en vloeiend. Het paard zou iets meer bergop mogen met iets meer welving in de hals. Alle oefeningen werden mooi ingezet en netjes afgewerkt met heel veel controle en heel professioneel voorgesteld.

Dinja van Liere werd tweede met ‘de zwarte’. We zagen een hele fijne proef, maar het is nog niet helemaal af en ze mag er met meer allure doorheen. Ze reed wel heel correct en toonde een  heel fijn beeld en scoort daarom heel hoog en dus ook een ticket voor Jumping Amsterdam omdat Adelinde zich al gekwalificeerd heeft! Dinja reed ook met Vaderland, maar met dit paard kreeg ze in het  galopgedeelte spanning en maakte hij fout op fout. Dit is een heel imponerend en kwalitatief goed paard, waarmee ze anders ook bij de top 3 had kunnen eindigen.  

Tamar Zweistra werd door ons op de 5e, 3e en 1e plaats gezet. We zagen spanning en te weinig halslengte en dat is minder fijn.  Ze is heel handig en loodst hem er goed doorheen. We zagen ietsje spanning, maar heel knap gereden. Een toppaard, maar hij mag de bovenkant iets meer aanspannen.

Jamy Ummels heeft een heel fijn paard, die ook nog meer in halslengte vrijer in de hand mag worden gereden. Hij is goed bewegend en allround en het lijkt een superfijn paard om te rijden. Niet een paard wat op stal opvalt, maar in de aanspanning wel!

Maxime Van der Vlist toont met haar paard een mooi silhouet. Hij mag nog losser door het lijf maar is heel correct gereden.

Robert-jan De Visser rijdt een goed paard, maar mag meer lengtebuiging vertonen en meer bergop voor deze klasse.

Hennie Roffel toont een allround Fries paard met 3 fijne gangen. Het mag vanzelfsprekender, want ze moet alle zeilen bij zetten, maar er worden geen fouten gemaakt. Hij mag in de bovenkant in stukjes meer aangespannen blijven.

Sommige paarden werden teveel op druk gereden. Je wilt harmonie zien. Sommige combinaties hebben veel aandacht besteed aan van de grond lopen en vergeten de bovenlijn aan te blijven spannen.

LT/P, proef INT-1-22

   

Rang

Hnr

Ruiter

Paard

prc.

1

930

Geert Hofland

Ivetha

65

2

221

Marlous Den Besten

Fabian Dyloma

63,137

Geert Hofland rijdt een imponerend paard met een sterk drafgedeelte met veel afdruk en mooie afwerking. De aanleuning is correct. In het galopgedeelte had hij nog teveel spanning en dan blijft hij niet over de rug. Een kwaliteitsvol paard en correct voorgesteld.

Marloes den Besten toonde een fijn gereden proef en voldoende voorwaarts. Hij mag meer verzameling laten zien. Mooi van de hand af gereden en in de aanleuning.

ZT/P, proef GP-U25-22/INT-2-22

   

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Quinty Vossers

Hummer

68,205

2

Kimberly Pap

Just A Dream

66,581

3

Mylene Spaak

M&M's (MILAN)

65,385

Quinty Vossers rijdt een imponerend paard, die soms iets gespannen is. In het drafgedeelte toont hij veel uitstraling. Dan is hij correct in de aanleuning en iedereen kijkt het paard na omdat hij zo mooi is. Qua uitstraling en beweging is hij fijn, maar in galop kan hij dus iets gespannen worden. Hij pakt zijn werk goed aan met mooie gedragen passages; mooi van de grond af en gelijk.

Kimberley Pap reed heel fijn met mooi ritmisch in piaffe en passage en eigenlijk zitten alle onderdelen er op, tot de galop. Toen ging hij echt weg en vlak voor het hekje had ze hem weer terug, maar daardoor miste ze een paar onderdelen en dat was jammer. Dat kostte heel veel punten.

Mylene Spaak rijdt altijd een hele constante proef. Ze beheerst alle onderdelen, maar er mag meer expressie zijn en iets meer van de grond af draven met meer verzameling.

ZT/P, proef GP-22/GPS-22 (17 combinaties)

 

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Diederik Van Silfhout

Filius Apache

70,942

2

Saskia Van Es

Italo

68,877

3

Sylvia Van den Broek

Champion Of Love

68,688

4

Ainhoa Prada

Geronimo

68,333

5

Floor Van Kempen

Geronimo

66,232

Diederik van Silfhout rijdt een heel aansprekend paard, die correct is gebouwd, maar een wat moeilijke hals heeft. In het verleden was hij erg kort in de hals, maar dat is sterk verbeterd maar nog niet de hele proef. Hij krijgt hem steeds meer van de hand af. Piaffe en passage zijn super met dit paard en ook de pirouette is goed.

Saskia van Es is een paard met een mooie hals en een beetje een hengsttype. We zagen een goeie ritmische passage; goed van de grond. De piaffe lukte, maar soms is hij iets gespannen in het drafwerk. Bij het uitstrekken is hij bij het terugkomen iets te diep, maar ze probeert hem goed van de hand af te rijden.

Syliva van den Broek heeft een inhaalslag gemaakt. Ze rijdt een goed paard en reed nu  de special met goed resultaat. Hij beheerst alle onderdelen en is recht als hij recht moet zijn. Hij piaffeert goed, maar in passage zou hij het voorbeen iets mooier mogen strekken, maar alles lukte. En we kijken vanuit een andere positie en dan ontstaan er verschillen.

Ainhoa Prada reed ook de special, maar haar paard bleef te kort in de hals de hele proef. Daardoor drukt hij de rug er uit en ze mag iets meer voorwaarts rijden. De laatste galoppade leek bijna viertakt.

Floor van Kempen had haar paard net niet goed aan het been. De overgangen mogen vloeiender.

RUBRIEKEN OP DE ZATERDAG:

G2·G3/P, proef G2-GPA-23/G3-GPA-23

 

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Aniek Verploegh

Corneille

68,103

 

G4·G5/P, proef G4-GPA-23/G5-GPA-23

 

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Mercedes De Rooij

Erben KM

64,583

 

Z1/P, proef CH-T-22

 

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Esmae Niessen

Dadona Diva

82,45

We hebben genoten van de jeugd in de rubriek Children met Esmae Niessen op kop. Er werd ontzettend goed gereden door de kopgroep. We zagen een hoog niveau met harmonie en goeie rijvaardigheid en we waren heel erg tevreden.

Z2/D, proef PON-T-22 

 

Rang

Ruiter

Pony

prc.

1

Kate Jansen

FS Mr. Magic

71,476

2

Sophie van Norel

Speycksbosch Dickens

71,429

3

Feline Niessen

Diamond Blue

71,095

4

Feline Niessen

Doppio Passo

70,381

5

Esmae Niessen

Strandgaards Do it my way

70,19

6

Sanne Glissenaar

Filippo

69,524

De top 6 zijn wel meiden die allemaal fijn aan het paardrijden zijn. We hebben genoten omdat het niveau fantastisch was!

Kate Jansen rijdt een fantastische pony en het scala is goed voor elkaar. We zien een goede kwaliteit over de benen en mooi neus voor de loodlijn. Een heel correct beeld.

Ook Sophie van Norel liet een correct beeld en een fijne test zien en een foutloze proef. De zuiverheid in de enkelvoudige wissels kan ze nog verbeteren. Die onderdelen tellen zwaarder mee en laten dus verschillen zien in jurering, want bij haar was het verschil in score groot.

Feline Niessen laat ook een correct beeld zien. Ze kan de pony’s goed door de proef heen leiden. De palomino had soms een beetje spanning.

De kopgroep zat dicht bij elkaar met veel kwaliteit. Een algeheel verbeterpunt bij de hele groep bij de ‘give en retake van de range’, wat vaak niet correct wordt uitgevoerd. In de prijsuitreiking hebben we dit ook benoemd. De top 6 zit allemaal boven of vlakbij de 70%!

De groep buiten de kopgroep missen een stukje verzameling, met name in het drafgedeelte en gedragenheid. De overgangen mogen meer gemarkeerd worden. In de galop wordt het vaak weer wat opgehaald. De eerste 6/7 kunnen echt de verbinding naar de hand goed rijden. De groep daaronder moet hierin nog meer worden begeleid. De kwaliteit van rijden en dus het rijtechnisch rijden begint wel echt te verbeteren. We zien correcte appuyementen en betere keertwendigen. Bijvoorbeeld in de S laten sommigen een mooie overgang zien, maar het gros mag dit nog meer laten zien.

Lynne van Erp (8e plaats) reed een fantastische pony, maar we zagen te weinig markeringen. Ze durft wel op stukken gewaagd te rijden, maar waar ze moet sluiten en verzamelen mag ze nog mooier afwerken.

Z2/P, proef JUN-T-22

   

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Maddy Dijkshoorn

Appstore

69,293

2

Dominique Van Dalsen

Just Johnson Forêt

69,192

3

Morgan Walraven

Benecia

68,586

4

Anique Frans

Jack Sparrow

68,485

5

Yasmin Westerink

Amphitryon RS2

68,384

Algemeen zijn we verbaasd over de kwaliteit van de junioren met kwaliteitsvolle paarden. Bijna allemaal toonden ze veel lef bij de lange uitgestrekte galop en dan zagen we een mooie overgang terug. Daar genieten we van! De ruiters zitten heel mooi stil en kaarsrecht.

De punten zitten bij de eerste 6 of 7 heel dicht bij elkaar en voor de equipes is er zo wel iets te kiezen, want ze zijn aan elkaar gewaagd!

Vooral ook Maddy Dijkshoorn zit heel mooi en ze rijdt een geweldig paard met een mooi silhouet met drie goede gangen en mooi naar boven gebouwd. Dan moet je nog wel kunnen rijden en dat kan ze! In de allerlaatste lijn gaat hij twee keer in de stop, waar ze dan dikke onvoldoendes scoort, want anders had ze boven de 70% gereden.

Dominique Van Dalsen rijdt weer een heel ander paard, maar ook heel stoer met veel power ook in draf. Het laatste gedeelte in de galop moet ie wat meer gehoorzamer zijn en meer sprong houden want in de laatste lijn ging hij wat inhouden.

Morgan  Walraven reed een gelijkmatige proef met een correcte aanleuning. Ten opzichte van de anderen misten we power, maar het was een goede proef. Als we net iets meer gedragenheid en ‘naar boven’ zien, kan ze nog stijgen in score. En daar werkt iedereen natuurlijk ook hard aan. Ze mag nog verbeteren in de wissels.

Anique Frans moet nog constanter zijn in de aanleuning voor hogere cijfers. Hij drukt de rug iets weg en ze kan het wel steeds corrigeren, maar dat kost toch elke keer een halve of hele punt. In het uitstrekken duwt hij het schoft naar beneden en je wil hem de andere kant op hebben en dat is ook het type paard. Hij mag dus nog nageeflijker en ronder zijn. Hij heeft beweging genoeg.

Yasmin Westerink rijdt een goed paard, maar ze rijdt iets voorzichtig en ze mag met meer lef de proef rijden. Dus iets meer blijven galopperen. In de stap blokkeerde hij ook. De draf is heel mooi en we zagen spanning en storing in de uitgestrekte stap. Ze zijn nog niet lang een combinatie, maar het is nu al een mooi beeld.

YR/P, proef YR-T-22 (12 combinaties)

 

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Micky Schelstraete

Donovan

70,735

2

Robin Heiden

Lakewood

68,725

3

Lara van Nek

Jatilinda

68,529