Informatie SUBTOP kaderwedstrijd vrijdag 24 februari 2023    -- Juryinformatie en prijswinnaars --

Lichte Tour Prix St. Georges

     

Rang

Ruiter

Paard

P.nr.

prc.

1

Marieke Van der Putten

Jameson Rs2

PSG-22

73,824

2

Diederik Van Silfhout

Dante US

PSG-22

71,716

3

Diederik Van Silfhout

Galleria's Kenzo

PSG-22

69,657

4

Dominique Filion

Jakarta

PSG-22

69,51

5

Kim Noordijk

Jupiter

PSG-22

68,333

6

Marieke Van der Putten

Zantana

PSG-22

67,598

7

Amber De Groot

Homemade

PSG-22

67,206

8

Diana Van de Bovenkamp

Kyando

PSG-22

66,324

Juryinformatie:

Algemeen zagen we veel goede paarden. De kwaliteit van de groep was goed en dat is voor ons superleuk jureren!

Het paard van Marieke is een geweldige bewegenaar en werd heel correct voorgesteld. Soms mag er nog aandacht zijn voor de aanleuning, maar hij was smakelijk in de mond. In de wendingen willen we iets meer halslengte, maar verder loop hij fenomenaal en komt hij ver van de grond. We zagen een goeie proef en een echt gehoorzaam paard.

Diederik en Dante adviseren we dat de stap meer aandacht mag en hij mag meer opwaarts blijven. Hij mist nog wat kracht, maar is nog maar 7 jaar en we zien daarom echt heel veel potentie.

Met Kenzo kreeg Diederik 8-en voor de pirouettes. De proef werd correct gereden, maar zijn paard mist nog wat kracht achter. Verder mag hij meer door het lijf naar de hand toe rijden.

Dominique laat met Jakarta een hele mooie bovenlijn zien. We zien mooie opgerichtheid, tactmatig rijden en veel souplesse. Jammer dat ze bij M de oefening niet helemaal afwerkte. We zien een correcte aanleuning en een goeie proef.

Kim liet met Jupiter een geweldige draf zien, maar bij de galopwissels verloor ze punten omdat die te weinig werden doorgesprongen. Daardoor ging de waardering naar beneden.

Marieke mag met Zantana meer halslengte laten zien. Ze leek last te hebben van spanning, maar ze mag nog meer van achteruit naar de hand lopen. We zagen veel lichtheid in de beweging en veel ritme.

Amber mag met Homemade meer activiteit vanuit het lichaam naar de hand tonen. Dit is een leuke combinatie om te zien en sympathiek gereden. Haar paard mag iets meer lichaamsgebruik hebben.

Bij Diana met Kyando was de wissel rechts kleiner dan links en dat is jammer. Ook het rechtgericht rijden mag ze meer aandacht geven. Vooral vanuit de middellijn was die goed te zien.

Zwarte Tour Grand Prix U25

   

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Milou Dees

Francesco

66,453

2

Bo Oudhof

Colt Sollenburg

66,068

3

Jade Oord

Chireine

65,556

 

Zware Tour Grand Prix

   

Rang

Ruiter

Paard

prc.

1

Gerdine Maree

Holiday

71,957

2

Jennifer Sekreve

Hitmaker

71,63

3

Laurens Van Lieren

Dutch Design

70,58

4

Karen Nijvelt

Elysias

68,949

5

Patrick Van der Meer

Sephora S

68,478

6

Devenda Dijkstra

Hero

68,152

Juryinformatie:

We zagen een mooie grote groep Grand Prix ruiters en waren daardoor blij verrast. Dan kunnen we voor een grotere groep het klassement opmaken. We hebben mooie sport gezien en gevarieerd; deelnemers die voor de kaderscore komen en deelnemers die voor de 60% komen.

Gerdine en Holiday was een fijne proef om naar te kijken. We zagen een aansprekend beeld en elastisch. De piaffe en passage had heel veel kwaliteit. Ze doet het makkelijk en het lijkt geen moeite te kosten en zo moet het ook. In het stapstukje heeft ze een paar puntjes laten liggen, want daar werd hij gespannen en dat was wat jammer. De verzamelde stap ging ten koste van de tact en door de coëfficiënt had het dus nog hoger gekund. Een mooi aansprekend beeld en veel vermogen om te verzamelen. In de verruimingen kan ze nog meer lengte in het frame laten zien. Daar houd ie zich nog iets vast en die aandachtspuntjes hebben we ook meegegeven.

Jennifer met Hitmaker toont veel talent voor met name de piaffe en ook de passage. De piaffe was nog ietsjes beter. In de verruiming mag ze iets meer ruggebruik laten zien.

Laurens rijdt met Dutch Design een imponerend paard passend bij de ruiter. We zagen een goeie controle, beheersing en drie goeie gangen. Voor de toekomst mag het nog net een beetje flitsender. Het is een groot paard; meer dan 1.80 en hij mag wat meer kracht ontwikkelen in de achterhand en wat sterker worden, dan wordt het nog vanzelfsprekender. We zien dat hij in de opbouw is en dat beoordelen we ook nu. Dit is nog niet zijn top.

De kopgroep zijn aansprekende kwaliteitsvolle paarden, waarvan je ziet dat de ruiters weten wat ze doen en ook het aftasten van ‘hoe ver kan ik gaan’. Dat was duidelijk te zien.

Karen toon met Elysias een heel aansprekend beeld. We zagen een hele aansprekende galoppade. Ze heeft een paard wat dus heel makkelijk galoppeert met veel souplesse en losheid, met name in de series. Ze had een paar keer een pechfoutje op het eind van de uitgestrekte draf toen het paard schrok en later nog een keer. Haar paard was iets eng in de hals en we zagen balansverlies op de middellijn met de pirouettes. De wissel deed ze drie keer en zo is er altijd weer iets te verbeteren.

Bij Patrick met Sephora S hadden we wat verschillen. We zagen dat hij zijn mond open had en dus spanning in de mond. Verder was het beeld wel ontspannen. Het paard liep los door zijn lijf met een prettige aanleuning.

Devenda met Hero liet een wisselend beeld zien. Soms was het kruis wat hoog in de series. De galop mag meer uitgebalanceerd worden. Het paard heeft een goed mechanisme voor piaffe en passage, maar in het eerste gedeelte moest hij proesten en hield ze hem vast. We hebben geadviseerd dan toch iets meer te ontspannen en dan maar even uitproesten, want dan is hij het kwijt. Hij werd verder correct voorgesteld.

De Grand Prix is wel een stuk verbeterd vergeleken met een paar jaar geleden. We zien een duidelijk opgaande lijn en zeker ook in de passage onderdelen.