Voor de onderlinge competitie zijn de volgende wedstrijddata gepland:

  • 15 april
  • 6 mei
  • 19 augustus
  • 9 september

De onderlinge wedstrijden hebben per keer drie onderdelen: - dressuur – vaardigheid of minimarathon – ringsteken.

Bij alle wedstrijden is de volgorde van de wedstrijdonderdelen als volgt:

  1. dressuur
  2. vaardigheid of minimarathon eerste ronde
  3. ringsteken
  4. vaardigheid of minimarathon tweede ronde

Dressuur

We proberen de dressuur op gras te laten verrijden bij goed weer en een goede bodem. De ringafmeting is dan 30 bij 60 m. Als het niet op gras kan, rijden we dressuur in de buitenbak.

De eerste en de derde wedstrijd rijden we de even proefnummers en de tweede en de vierde wedstrijd de oneven proefnummers.

Vaardigheid en minimarathon

De eerste wedstrijd op 5 april rijden we vaardigheid. De eerste ronde is op fouten en moet je binnen de toegestane tijd blijven. Ben je foutloos rijd je gelijk barrage. De tweede ronde rijd je één parcours direct op fouten en tijd.

Bij de tweede en de vierde wedstrijd rijden we een minimarathon. Die wordt gereden over twee rondes waarbij het resultaat van beide omlopen bij elkaar wordt opgeteld.

Ringsteken

Het ringsteken bestaat uit drie rondes, waarbij de menner de ringen steekt. Wie de meeste ringen heeft wint. Bij een gelijk aantal ringen wordt er eerst naar de eerste ronde gekeken wie de meeste ringen heeft, enzovoort.

Kosten en deelname

De kosten om mee te doen aan de competitie bedragen € 40,00 euro per aanspanning. Je mag met meerdere paarden/pony’s meerijden, maar je moet dan vooraf opgeven met welke je voor het clubkampioenschap rijdt. De competitie is voor alle mennende leden van de Voornruiters.

Wil je niet de hele competitie meedoen, dan betaal je per wedstrijd € 10,- en moet je dus per keer inschrijven (uiterlijk een week voor de wedstrijddatum).

Na de laatste wedstrijd is er weer gezamenlijk eten (BBQ of buffet) Dit zit voor de deelnemende menners bij de prijs inbegrepen. Voor supporters, aanhang en grooms zijn de kosten om me te eten € 5,- per persoon.

Opgeven:

Geef je zo snel mogelijk op bij Heidi de Groot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld met welk paard of pony je rijdt, enkel- of dubbelspan en welk in welke klasse je start in de dressuur. Het belooft  weer een gezellige en sportieve competitie te worden.