Traditiegetrouw werd er met Pasen gestreden om het clubkampioenschap bij de Voornruiters. Dit jaar een geheel vernieuwd programma en twee extra rubrieken, te weten de kür op muziek en de ludieke rubriek waarbij de deelnemers de strijd met elkaar aangingen om de VAN DALSEN BOKAAL!

Op zaterdagochtend stond de dressuur voor de pony’s op het programma. In de klasse BB/B was het oranje lint voor Malu Brands met ruim 65%, het L1/L2 werd gewonnen door Dominique van Dalsen met 67% en Isa van der Arend stond op de eerste plek in het M1/M2 met ruim 67%. Isa van der Arend werd tevens dressuurkampioen bij de pony’s. Na afloop van de dressuur werden alle ponycombinaties uitgenodigd voor de prijsuitreiking te pony inclusief ereronde. Dat dit bij reguliere dressuurwedstrijden niet veel voorkomt was duidelijk te merken want sommige ponycombinaties reden maar wat graag een extra ererondje!

Springen

Het middagprogramma bestond voor het eerst dit jaar uit het springen voor zowel de pony’s als de paarden. De ponycombinaties mochten als eerste hun kunsten vertonen. Na een foutloos basisparcours werd er in alle klassen hard gereden voor de snelste tijd in de barrage. Uiteindelijk trok Julia Kapteijn aan het langste eind en zette zij een zeer scherpe barrage neer in een tijd van 32.49. Malu Brands en Lotte Miltenburg zaten haar vlak op de hielen maar niemand kwam in de buurt van de tijd van Julia. Aangezien zowel Malu als Julia streden om het clubkampioenschap werd Lotte Miltenburg uitgeroepen tot springkampioen bij de pony’s. Malu Brands werd mede door een goede dressuurscore clubkampioen bij de pony’s.

Na de pony’s was het de beurt aan de paardencombinaties. Ook hier werd hard gereden in de barrage. Sjoerd Bijleveld zette een zeer scherpe tijd neer van 32.75 maar helaas werd er een hindernis verlaagd. Celesta Hogendijk reed een zeer strakke barrage in een tijd van 35.59 en werd daarmee uitgeroepen tot springkampioen bij de paarden.

Dag 2

Op maandagmiddag was het de beurt aan de dressuur paardencombinaties. In de klasse B had Calista Jansens de hoogste score met een percentage van 68.50%. In het L1/L2 was het oranje lint voor Myrthe Wedda met 68%, het M1/M2 werd gewonnen door Cissy Bonekamp met ruim 69%. Daarnaast had Cissy Bonekamp nog een troef in de rubriek Z1/Z2/ZZ-Zwaar. Met Vidocq zette ze de allerbeste score neer van 71% in het ZZ Zwaar en schreef daarmee het clubkampioenschap Dressuur op haar naam. Door een fijne dressuurproef en een foutloze ronde in het springen werd Danielle van Houten dit jaar uitgeroepen als clubkampioen bij de paarden.

Van Dalsen Bokaal

Voor het eerst dit jaar kon er gestreden worden om de VAN DALSEN Bokaal. Deze rubriek werd opgesplitst in kür op muziek en ludieke rubriek. Naast serieuze combinaties kwamen er ook fraai uitgedoste deelnemers in de ring. Zo kon men genieten van een Elsa uit de populaire Disneyfilm ‘Frozen’, kwam er een ‘echte’ eenhoorn voorbij en werd er een pas de deux gereden door cowboy’s! De VAN DALSEN Bokaal ludiek werd uiteindelijk gewonnen door Dominique van Dalsen en Sanne Glissenaar. Zij kregen daarnaast ook een fotoshoot, aangeboden door Mandy de Wit Fotografie. Anne Uijtewaal mocht bij de kür op muziek de VAN DALSEN Bokaal mee naar huis nemen. Als extra prijs kreeg zij een proefgerichte training, gesponsord door PAARD&MIEP.

Alle deelnemers kregen daarnaast een tegoedbon voor een digitale foto download bij SANIMAGE of Mandy de Wit Fotografie. Aan het eind van de dag konden de deelnemers en toeschouwers genieten van een compleet verzorgd buffet van Rosco Catering en Party-Service. Onder het genot van een hapje en een drankje vond tot slot nog de huldiging plaats van alle regio- en landelijke kampioenen van de Voornruiters.

Complete uitslagen van de onderlinge staan op www.startlijsten.nl