Mijn naam is Emma van Buren en in deze blog vertel ik waarom ik zo blij ben dat de clublessen op de maandagavond, door de versoepelingen, weer zijn gestart.

Even voorstellen

Sinds augustus 2019 ben ik, Emma, lid van de Voornruiters. Eigenlijk kwam ik voor de springlessen naar de Voornruiters en omdat mijn moeder het zat was om in wind en regen langs de bak te staan ;).

Met de D-pony Thamen’s Volare rij ik op woensdagavond in de springles en op maandagavond in de dressuurles. Ik rijd dus allround en heb veel geleerd van de clublessen met als hoogtepunt tot nu toe het winnen van het clubkampioenschap in september 2020. Je kunt ons op de club herkennen aan de prachtige kampioensdeken ;).

Dressuur op maandag

Thuis train ik bij Noor van Amstel. Uit nieuwsgierigheid en omdat iedere instructeur net op andere dingen let, ben ik op een regenachtige maandagavond naar de dressuurles gegaan. Die avond vielen mij twee dingen op: de diversiteit van amazones en paarden (van basisschoolleerling tot senior) en van Fjord tot KWPN. Thamen’s Volare is een Welsh pony. Hoe verschillend de combinaties ook zijn, de amazones delen een passie voor paardrijden en komen naar de les om zich te ontwikkelen in de dressuur. Kortom een fanatieke lesgroep, waarin ik mij meteen helemaal thuis voelde. Ik wil er nog bij zeggen dat het tijdens het uitstappen heel gezellig is en dat wij meeleven met elkaars sportieve successen en teleurstellingen. Buiten de dressuurles komen wij elkaar soms tegen op concours, (cross-) clinics en verenigingsactiviteiten zoals de bingo. Dat is dan altijd erg gezellig!

Instructie door Jacqueline Noorbergen

Jacqueline is een echte clubinstructeur. Dit uit zich in een grote betrokkenheid bij de Voornruiters en bij de amazones en hun paarden/pony’s. Een voorbeeld: Een protocol van een wedstrijd gaat ongeacht het aantal punten altijd mee naar de les voor een korte evaluatie. Iets anders dat meteen opvalt is het grote enthousiasme van Jacqueline. Ze praat heel hard voor een klein persoon, je kunt haar goed horen ;).

Voor de les rijden wij onze pony’s/ paarden zelf los. Als Jacqueline de bak binnenkomt zijn wij er helemaal klaar voor. Na een korte hartelijke begroeting gaan wij ieder voor zich aan de slag met de basis, waarbij iedereen zo zijn eigen sterktes en zwaktes heeft. Iedereen krijgt een tijdje haar gerichte aandacht om de basis van de dressuur te verbeteren. Zo worden wij week na week steeds een beetje beter. Daarna ligt de nadruk op proefgericht rijden en het aanleren van nieuwe oefeningen, ook hierbij is het maatwerk. Wij werken allemaal aan iets anders. Zo heb ik tijdens de lessen hard gewerkt aan de overstap naar het Z1. Het uitstrekken in draf over de diagonaal kon ik niet thuis, maar wel tijdens de clubles oefenen. Dat lukt natuurlijk niet in een keer. Dat geeft niks ,in de les mag je fouten maken. De les is er immers om te leren. Jacqueline is positief kritisch en geeft hele duidelijke aanwijzingen, waarmee je in de les en ook thuis verder kunt.  

In de periode dat ik bij Jacqueline les ben ik vanuit het L2 doorgegroeid naar het Z1. Jacqueline heeft daar zeker aan bijgedragen. Waarbij haar bijdrage niet was beperkt tot de les. Tijdens de Corona-periode heb ik mijn debuut in het Z1 online gemaakt bij Jacqueline thuis en dit gevierd met oliebollen.

Kom jij ook naar de les?

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast en wil je het zelf ervaren hoe het is om maandagavond in de dressuurles? Dat kan! Je bent van harte welkom in onze fanatieke en gezellige lesgroep, waarin wij heel veel van Jacqueline en ook van elkaar leren. Meer informatie over onze lessen tref je hier aan: https://www.voornruiters.nl/index.php/wat-we-doen/verenigingslessen