“In mijn werk kijk ik naar jaarrekeningen en salarissen en dat vind ik fascinerend. Klopt het allemaal? Vanaf 2007 zit ik in deze business en met mijn cijferlogica kijk ik naar formules en reken ik na. Kennis is macht en ik heb nog nooit een saaie dag meegemaakt.” Dat zegt Katja van Veen die sinds december 2020 het stokje en dus ook de bankpas heeft overgenomen van Marloes Voorhout.

Marloes meldde zich aan bij de ‘hei-sessies’ van De Voornruiters in 2016/2017 met het idee om te opteren voor een bestuursfunctie. “Ik volgde toen een studie bestuurskunde en vond het interessant om te zien hoe een vereniging wordt georganiseerd en bestuurd. “Ik wilde kijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat en hierin mee doen”, vertelt Marloes. Marloes was al wel langer lid van De Voornruiters, reed mee in de lessen en was actief als vrijwilliger in de rol van ‘frietjes bakken’. “Ik ben iemand die niet zo heel graag in de spotlites staat”, maar na een sollicitatiegesprek toen, vonden ze mij het meest geschikt voor penningmeester; een taak die toen nog door Petra van Ginkel werd ingevuld. Ik had wel een studie bedrijfskunde gedaan, dus wist wel wat, maar had op het gebied van daadwerkelijk boekhouding vrij weinig ervaring. Toen werd Katja gevraagd om een deel van de administratie te doen het 1e jaar en dat heb ik later zelf meer opgepakt. Ze was altijd wel een fijne vraagbaak en zo ben ik dus ook in het bestuur gerold. Na 3 jaar vind ik het weer mooi geweest en ook in mijn werk bij defensie wissel ik elke 3 jaar van functie. Ik heb veel geleerd in mijn onervarenheid als penningmeester, vooral ook dat bij veranderingen je met de stroom mee moet gaan, omdat mensen die al heel lang iets doen bij de vereniging, emotie in de vereniging hebben. Die kennis kan ik meenemen naar andere situaties buiten deze vereniging. Zo hebben we de pinbetalingen ingevoerd, is de nieuwe rijhal ontwikkeld en stopte Walter als penningmeester van de BPU en kwam dat bij mij erbij. De afgelopen jaren was het soms passen en meten en nu kan ik ook op de bank zitten en niks hoeven. Mijn studie heb ik afgerond en nu kan ik me, naast mijn werk bij defensie, weer richten op mijn training triatlon en mijn eigen gefokte 4-jarige pony, waar ik op stal lekker mee aan het rijden ben en waarmee ik hopelijk dit jaar weer in de dressuur mag starten. Een nieuw avontuur!”

Een bos bloemen was er vanuit het bestuur natuurlijk wel, maar een echt afscheid nemen konden we niet van Marloes. We willen haar als Voornruiters ook op deze manier bedanken voor haar inzet!!

Katja werd dus in 2017 al gevraagd om administratief te ondersteunen en ze was dus al een bekende. Ze heeft een financiële achtergrond als assistent accountant en heeft nu haar eigen bedrijf als salarisadviseur. Toen zij in december 2020 werd gevraagd voor de functie van penningmeester hoefde ze daar niet lang over na te denken. “Via mijn schoonzus ken ik De Voornruiters en jaren geleden sprak Frans Bonekamp mij al op het sponsorterras bij de indoor menmarathon. In de subtop organisatie doe ik mee en ik had nog niet helemaal helder wat op me af ging komen, maar ik vind dit gewoon leuk. Dat ik ook als bestuurslid mee moest beslissen had ik even niet zien aankomen, maar dat hoort er natuurlijk ook bij. Ik ga me vooral richten op de financiën en heb met Patricia bijvoorbeeld al mooie afspraken gemaakt, waarbij zij de informatie van de ledenadministratie zo kan verwerken, zodat het direct en definitief bij mij in de boekhouding komt te staan. Zo ben ik op de hoogte en hebben we een 4-ogen principe, waarbij we elkaar scherp houden. De Voornruiters staan er financieel goed voor en ik ga mijn best doen en zorgen dat alles klopt. Zo ging onze premie aansprakelijkheidsverzekering ineens enorm omhoog en dan ga ik op zoek naar iets anders. Eerder adviseerde ik, samen met Monja Marloes, hoe de jaarcijfers moesten aansluiten bij de jaarrekening en hoe leningen van rentes te boeken, want we zijn een grote vereniging die investeert. Die handelingen kan ik nu zelf voortzetten.

Het bestuur is blij met deze overname door Katja! Het bestuur is nu weer volledig en heeft de volgende samenstelling en taakverdeling: