Nadat wij 2 weken geleden in Tolbert het spits mochten afbijten was het dit weekend eindelijk weer tijd voor ons eigen "cluppie".

Exact een jaar geleden was het dat wij de indoor regiokampioenschappen reden bij De Voornruiters, 1 van de laatste wedstrijden. Zoals ik gewend ben was het allemaal goed georganiseerd en lag de baan er weer fantastisch bij. Ontzettend jammer dat er geen publiek aanwezig mocht zijn, want wat was er een mooi deelnemersveld!

Voor mijn paard Equitop Favorit is wedstrijdritme best belangrijk. Ondanks dat we nu een jaar GP rijden hebben we door de Corona nog maar weinig kilometers in de benen. Afgelopen dinsdag ben ik met de Baby (zo heet hij thuis 🙈) Naar les geweest bij Alex van Silfhout. Hier hebben we de proef nog eens door gereden en er goed aangewerkt dat hij zich makkelijk laat schakelen tijdens de proef, dit is zeker in de GP special erg belangrijk. Na een pittige training mocht hij woensdag lekker een dagje in de aqua trainer en daarnaast chillen in de paddock met het zonnetje erbij. 

Donderdag thuis getraind, samen met Patrick. Zeker de laatste dagen voor de wedstrijd kijkt hij altijd mee, dit is natuurlijk heel fijn zodat hij ons ook op de wedstrijden kan begeleiden met het losrijden. De training van donderdag was niet te zwaar en vooral gericht op de souplesse in zijn lijf en het goed reageren op mijn hulpen. Daarna alles door de wasstraat en netjes ingepakt in de auto. 

Vrijdag bij aankomt eerst dat stokje (te) ver in je neus, gelukkig goedgekeurd dus snel de Baby van de auto gehaald om even de baan te verkennen. Als de mogelijkheid er is, probeer ik hier altijd gebruik van te maken. 

Ik rij zo'n 40min los. We hebben de Baby al vanaf veulentje af aan. Inmiddels weet je redelijk goed wat de juiste routine voor hem is, maar toch blijft het altijd zoeken naar de perfecte afstemming. Het losrijden verliep goed, misschien te goed. In de proef kregen we een grote miscommunicatie in de 2e piaffe. Dit leverde 1en op en dan gaat de score wel erg hard naar beneden. 😂

Vandaag, zaterdag, nieuwe ronde nieuwe kansen. Het stukje wat vrijdag misging met losrijden even een paar keer goed opgezocht. En inderdaad, we kregen weer een miscommunicatie maar daardoor konden we er wel even door heen werken en jawel, het lukte in de proef! De GP Special is een pittige proef om te rijden. Überhaupt is GP rijden erg ingewikkeld 🤣 Er is weinig tijd onderweg om dingen nog op te kunnen lossen. Alles moet kloppen. Vandaag was ik erg tevreden. Hij bleef er goed aanwerken en ik kon echt blijven rijden onderweg. We hadden een klein foutje in de 1st serie om de pas. Dit lag overigens geheel aan de bestuurder en niet aan het paard.... 

Met 68% zeer tevreden! 

Hopelijk mogen we snel weer en dan met dat fantastische publiek langs de rand van de baan!