Op 29 november 2020 is ons lid Rige van der Schaft overleden, hij werd 66 jaar. Rige was een bekend gezicht op de club. Hij was enthousiast deelnemer aan de menlessen. Op andere dagen van de week, kon je hem aantreffen langs de rijbaan om te kijken naar de spring- en dressuurlessen. Hij was een vaste waarde in ons vrijwilligersteam en tijdens de wedstrijden vaak te vinden in de keuken.

Rige was een echte paardenman. Als liefhebber van het Gelders paard fokte hij fijne gebruikspaarden. Hij was supertrots toen zijn merrie Iareska kampioen werd. Met Stal Schaft reed hij met de koets bij allerlei gelegenheden en verzorgde hij met zijn team ook ritten en huifkartochten.

Afgelopen zomer werd bij Rige een uitgezaaide kanker geconstateerd. De prognose was slecht en hij zette alles op alles om nog zoveel mogelijk te genieten en zijn bucket list af te werken. Als het even kon nam hij de leidsels ter hand, maar de laatste tijd genoot hij vooral van het kijken.

Rige werd in stijl door zijn paarden naar zijn laatste rustplaats gebracht. We gaan zijn karakteristieke en prettige aanwezigheid missen.