De eerste menkampioen van dit seizoen is binnen! Jelle Leliveld (14 jaar) reed dit weekend naar de overwinning tijdens het Districtskampioenschap Samengesteld mennen in Blaricum.

Jelle begon de eerste dag van de wedstrijd uitstekend. Hij won de dressuur met een score van 47,83 strafpunten (dat is 70,1%) en werd door beide juryleden op de eerste plek gezet. Ook in de vaardigheidsproef liet Jelle niets aan het toeval over. Hij reed een foutloos parcours binnen de tijd en ging na de eerste dag aan de leiding.

Zaterdag ging hij van start in de marathon. Het was nu de kunst het hoofd koel te houden en geen fouten te maken. Jelle nam geen onnodige risico’s en eindigde als vierde in de marathon. Hierna werd het totaal klassement opgemaakt en kwam een droom voor Jelle uit: hij had de wedstrijd gewonnen! Het is Jelle’s eerste overwinning in een officiële samengestelde menwedstrijd en bovendien werd hij daarmee kampioen van Mendistrict west. Dat betekent dat hij zich rechtstreeks heeft geplaatst voor het KNHS kampioenschap (NK) dat in september in Gaasterland wordt gereden.