Onze prachtige accommodatie mag op 1 juli 2020 open. Vanaf 5 juli 2020 starten we weer met de lessen. 

Wij gaan weer open voor de lessen en accommodatie leden. Het organiseren van oefenparcours, vrij springen en vrij dressuur rijden, is nog niet aan de orde. Dit vergt een organisatie die wij op dit moment (nog) niet kunnen invullen.

Lees meer: Accommodatie weer open...

28 mei 2020
 
Onder voorbehoud van de uitspraak van de premier, bestaat de kans dat wij per 1 juli 2020 onze accommodatie weer mogen openen voor onze les- en accommodatie leden. Ondertussen gaat het bestuur uitzoeken wat verder de mogelijkheden zijn. 
 
Het gehele bericht is hier te lezen:
 
 
18 mei 2020
 
Het bestuur wil jullie hierbij graag informeren over de huidige stand van zaken rond het gebruik van onze accommodatie. Tot op heden is het nog niet gelukt om binnen de regels rondom Corona, onze accommodatie te mogen gebruiken. De reden waarom wij niet open mogen, is dat wij een binnen accommodatie zijn en geen paarden hoeven te verzorgen op onze locatie.

Lees meer: Clubkampioenschappen 2020

De Voornruiters is een vereniging voor en door onze leden. Dit houdt in dat onze vereniging volledig draait op vrijwilligers. Iedereen is bij ons vrijwilliger; het bestuur, de wedstrijdsecretariaten, bar en keuken diensten, parcourshulpen, schrijvers, ledenadministratie, communicatie, etc., etc. Hierbij zijn een heel groot aantal leden, maar ook ex-leden en mensen die de vereniging een warm hart toedragen als vrijwilliger betrokken. Iets waar wij zeer trots op zijn!

Lees meer: Vrijwilligers

N.a.v. de nieuwe maatregelen geldende rondom het Corona virus hebben de KNHS en FNRS een advies opgesteld: https://www.knhs.nl/nieuws/2020/geldende-maatregelen-paardensport-van-29-april-tot-en-met-19-mei/.
 
Het bestuur heeft n.a.v. dit advies besloten om de gehele accommodatie gesloten te houden en de verenigingslessen te staken tot en met 19 mei 2020. Doordat wij geen buiten accommodatie zijn en de kinderen tot 18 jaar door ouders gebracht moeten worden naar de lessen, kunnen wij niet aan alle eisen voldoen.
 
We willen jullie wel alvast informeren dat het bestuur bezig is om te kijken hoe wij de huidige les en accommodatie leden kunnen compenseren. Zodra daar meer bekend over is, worden de desbetreffende leden per e-mail geïnformeerd.

N.a.v. de nieuwe maatregelen, zijn wij in afwachting van de richtlijn van de KNHS en FNRS. Uiterlijk vrijdag komen zij met een update.


MenSport magazine is bij de Voornruiters geweest voor een interview. Het complete interview is als bijlage toegevoegd aan het bericht.

Bijlagen:
Bewaar het bestand MS2_Voornruiters.pdfMS2_Voornruiters.pdf[ ]

Helaas moeten wij ook onze deuren sluiten tot 28 april 2020. Dit betekent dat alle lessen, wedstrijden en evenementen niet door gaan tot sowieso 28 april 2020. Ook voor accommodatie leden is de accommodatie gesloten. Het is technisch onmogelijk gemaakt om op het terrein en in de rijhallen te komen.

We gaan dit voorjaar weer crossen onder leiding van Richard Kapteijn. Dit zal plaats vinden op verschillende locaties, waaronder op het terrein van De Schalm, Alice Naber,  Wendela Schlimmer en de vijfsprong. 

Lees meer: We gaan weer crossen!

Zaterdag reden de ponyruiters voor de KNHS-Felix Hippisch Cup en de Children en Junioren en Young Riders reden voor de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup.

Hieronder een samenvatting van de gesprekken van de jury.

Lees meer: Informatie jury Pony's...

Vrijdag 21 februari

Lees meer over wat de jury in een gesprek met elkaar benoemden over de ZZ-zwaar en GP GPS:

Lees meer: Informatie jury ZZ-zwaar...

Talenten en toppers rijden voor een hoog percentage om te voldoen aan de eisen voor Olympisch- of B-kader in het Blastrac Hippisch Centrum van De Voornruiters in Utrecht.

Een ruime lichte hal met goede bodem, ruime parkeergelegenheid en goed bereikbaar, een vaste tribune, ringmeester Kees en veel andere vrijwilligers én een nieuwe tweede rijhal zijn ingrediënten voor een mooie wedstrijd. Twee volle dagen kunt u genieten van de nationale (sub)top dressuursport paarden en pony’s. En daar zijn we als vereniging heel trots op!

Diederik van Silfhout, Marlies van Baalen, Jeanette Haazen, Jeanine Nieuwenhuis, Dana van Lierop, Kirsten Beckers, Madeleine Witte – Vrees, Adelinde Cornelissen, Sander Marijnissen en Hans Peter Minderhoud, Voornruiters Yoeki Bos en nog veel meer mooie namen nemen deel aan deze wedstrijd op vrijdag 21 februari. Voornruiters Simone de Groot en Justine Mudde starten al vroeg in de ochtend in de ZZ-zwaar. Christianne Goes en Ingrid Gerritsen zijn in de avond te zien in de PSG.

Lees meer: Nationale top rijdt op...