Op 15 december 2019 hebben de KNHS en FNRS uitvoerig overleg gehad met de overkoepelende sportbond en diverse ministeries. Het doel hierbij was om het welzijn en de veiligheid van paard en ruiter te kunnen waarborgen.

Deze gesprekken hebben geleid, tot het mooie resultaat, dat de binnensport accommodaties voor de paardensport, met een aantal aanpassingen, open mogen.

Zie: https://www.knhs.nl/nieuws/2020/corona-update-hippische-binnensportaccommodaties-aangepast-open/

Lees meer: Coronamaatregelen &...

De kerstvakantie komt eraan! Dat betekent dat de dressuur- en springlessen van 21 december t/m 3 januari niet doorgaan.

Op 29 november 2020 is ons lid Rige van der Schaft overleden, hij werd 66 jaar. Rige was een bekend gezicht op de club. Hij was enthousiast deelnemer aan de menlessen. Op andere dagen van de week, kon je hem aantreffen langs de rijbaan om te kijken naar de spring- en dressuurlessen. Hij was een vaste waarde in ons vrijwilligersteam en tijdens de wedstrijden vaak te vinden in de keuken.

Lees meer: In Memoriam Rige van der...

Hieronder is de planning voor de verhuur van het wedstrijdparcours, voor de periode 7 december tot 20 december 2020 te vinden.

Lees meer: Planning verhuur...

Onder de nu weer geldende regels van de beperkte lock-down, nadat de aanscherpingen van de afgelopen 2 weken teruggedraaid zijn, kunnen we onze accommodatie nog steeds openhouden voor lesleden en accommodatieleden: vrij rijden mag nog steeds en lessen mogen ook weer zonder beperkingen van de groepsgrootte doorgaan.

Lees meer: Coronamaatregelen per 19...

De nieuwsbrief november 2020 is verzonden aan de leden. Deze is te lezen via bijgevoegd bestand. 

Bijzondere tijden vragen om creatieve oplossingen.

Nadat we de wedstrijden en oefenparcoursen moesten stoppen vanwege de Corona-maatregelen, zijn er veel vragen van springruiters gekomen om bij De Voornruiters te kunnen oefenen.

Lees meer: Springen in een wedstrijd...

Onder de huidige regels van de beperkte lock-down kunnen we, gelukkig, onze accommodatie openhouden voor lesleden en accommodatieleden: vrij rijden en lessen mogen doorgaan maar wel met een aantal beperkingen.

Voor oefenparcoursen zijn aanvullende richtlijnen aangegeven door de KNHS: ”Er mag alleen oefendressuur en oefenspringen worden georganiseerd op de eigen vereniging voor ruiters en paarden van de eigen vereniging”.

Lees meer: Oefenparcours vanaf 15...

Coronamaatregelen oefenparcours & wedstrijden De Voornruiters

Algemeen:
- Kom niet naar de vereniging als je klachten hebt.
- Houdt 1,5 meter afstand.
- Hoest of nies in je elleboog en gebruiken papieren zakdoekjes.
- Was je handen regelmatig.
- Schudt geen handen.
- Volg de borden en strepen voor de looproutes en gebruik de aangegeven plekken op de tribune.

Lees meer: Coronamaatregelen...