Dit voorjaar ben ik bestuurslid geworden bij De Voornruiters. Inhoudelijk is daarmee niet zoveel veranderd, omdat ik al jaren actief ben als vrijwilliger, maar het verschil is dat ik nu bestuursverantwoordelijk ben. De afgelopen jaren was ik actief in sponsoring en onderhoud en in de organisatie van de Indoor Menmarathon en dit jaar de clinic met Patrick Kittel. Vanaf dit voorjaar ben ik vooral heel druk geweest met de voorbereidingen en nu de uitvoering van de bouw van de nieuwe hal, wat ik naast mijn hoveniersbedrijf doe. 

Lees meer: Bestuurslid Bert...

Marloes Voorhout (1989) maakt sinds januari 2018 deel uit van het bestuur van de Voornruiters en vervuld de functie van penningmeester. Marloes heeft Hippische Bedrijfskunde gestudeerd en is vervolgens bij Egbert Schep aan de slag gegaan. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar Defensie en werkt momenteel als Dedicated Business Controller op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Daarnaast volgt ze momenteel in deeltijd de master Bestuurskunde aan de VU. In het verleden heeft Marloes fanatiek wedstrijden gereden in de disciplines dressuur, springen en SGW. Naast de paardensport houdt Marloes zich ook bezig met de triatlonsport. 

Wij feliciteren onze instructrice Marlous den Besten met de geboorte van Morris.

Lees meer: Wij feliciteren onze...

 

Kim de Lange (1987) maakt sinds november 2018 deel uit van het bestuur van de Voornruiters. Zij is de secretaris en verantwoordelijk voor de werkgroep communicatie. 
Kim is afgestudeerd Directiesecretaresse en werkt als Management Assistant bij de KNMT.
Met haar fjordenpaard Iesje start ze in de klasse M1 dressuur, springt ze graag en volgt ze ook diverse crosslessen.

Xander Noë ( 1960) maakt sinds november 2018 deel uit van het bestuur van de Voornruiters. Hij is de schakel tussen bestuur en de werkgroepen wedstrijden en educatie.  
Xander studeerde Nederlands en heeft jaren voor de klas gestaan. Daarna een groot aantal jaren in ziekenhuizen gewerkt als hoofd opleidingen. De laatste zes jaar heeft hij voor de KNHS gewerkt als hoofd opleidingen. Sinds november 2018 is hij voor zichzelf begonnen:“Xander Noë, training & coaching” – hij geeft instructie aan huis.  

Hij is jurylid t/m ZZL, ORUN instructeur wedstrijdsport en rijdt Zware Tour. Daarnaast vindt hij het leuk om op bb-niveau te crossen.  

Bestuurlijke ervaring: eerder maakte Xander deel uit van het bestuur van LR Bemmel e.o, en was hij voorzitter van De Ronde Venen. Buiten de paardensport heeft hij in diverse werkveldadviescommissies gezeten en in het bestuur van een vereniging voor afgestudeerde Masterstudenten.

De onderlinge mencompetitie om het clubkampioenschap 

Spelregels van de wedstrijd 

Iedere wedstrijd heeft verschillende onderdelen: 

- dressuur 

- ringsteken 

- vaardigheid of minimarathon. 

Lees meer: Spelregels en informatie...

De bouwvergunning voor de bouw van de 2e rijhal is verleend. Wij zijn heel erg blij met dit goede nieuws! Deze week zullen de heiwerkzaamheden beginnen van de nieuwe hal. 

Vanwege de bouw van de 2e rijhal is de buitenbak niet meer in gebruik. 

 

Door organisatorische omstandigheden is de Bingo avond van 11 mei aanstaande helaas gecanceld.

Ruim 1600 dressuur-liefhebbers bleven geboeid bij de clinics van Patrik Kittel tijdens de eerste editie van The Top of Dressage.

Kijk terug naar een compilatie van de avond. 

Horses.nl en Hoefslag.nl publiceerden op hun site!

 

 

We gaan dit doen op verschillende locaties, waaronder op het terrein van De Schalm, Alice Naber, Wendela Schlimmer en de KNHS (Ermelo). De lessen zijn bedoeld voor alle niveaus, dus bij inschrijving graag aangeven of je al enige ervaring hebt. Er zullen 5 lessen worden gepland in de maanden mei, juni en juli op de maandagavonden en een oefencross in juli op een dinsdag of woensdag, 2 of 3 juli.

 

Lees meer: We gaan dit jaar weer...

Voor de EK’s 2019 reist de internationale hippische top in augustus af naar het Rotterdamse Kralingse Bos voor één van de belangrijkste wedstrijden in de paardensport. Deze Europese Kampioenschappen worden gezamenlijk georganiseerd door Stichting CHIO Rotterdam, de KNHS en de Gemeente Rotterdam.

Lees meer: Vrijwilliger worden...