Welkom bij De Voornruiters!

Voor de paardensporter die vooruit wil

Welkom bij De Voornruiters!

De Voornruiters is een ambitieuze vereniging gericht op de actieve paardensporter die vooruit wil. We organiseren en faciliteren hippische activiteiten voor en door leden.

 

Voor onze accommodatie leden, staat er regelmatig een springparcours in onze grote rijhal. Alle data en tijden staan vermeld op onze kalender: https://www.voornruiters.nl/index.php/kalender

Het gebruik van het springparcours is uitsluitend voor onze accommodatie leden. Dit betekent dat alleen ruiters M/V met een accommodatie lidmaatschap hiervan gebruik kunnen maken. Meer informatie over het accommodatie lidmaatschap is hier te vinden: https://www.voornruiters.nl/index.php/over-ons/vereniging/lidmaatschap.

Tijdens menlessen is het parcours niet beschikbaar. Controleer de kalender of er menlessen zijn en tot hoe laat er geen gebruik kan worden gemaakt van het parcours.

Op dinsdag en woensdag avond (na 18.15 uur) zijn er springlessen van de vereniging. Zij maken gebruik van het parcours. Het parcours is op deze avonden niet beschikbaar voor onze accommodatie leden.

Wanneer het parcours wordt opgeruimd staat vermeld op de kalender, controleer de kalender om hiermee rekening te houden.

 

 

Lees meer: Jury-informatie...

Statuten 

Bijlagen:
Bewaar het bestand Statuten VR.pdfStatuten Voornruiters[ ]
Uw naam verbinden aan de grootste paardensportvereniging in de regio?
 
Heeft u of uw bedrijf affiniteit met de paardensport? Of zoekt u een A locatie voor uw reclame-uitingen? Als sponsor bent u bij de Voornruiters aan het juiste adres. De grootste vereniging in de regio die al ruim zestig jaar prestaties van formaat neerzet in de paardensport. Naast diverse topruiters op (inter-) nationaal niveau, blijft de vereniging laagdrempelig en biedt zij ruimte voor spring-, dressuur- en mensporters. In de prachtige accommodatie organiseren we het hele jaar door activiteiten die naast deelnemers ook bezoekers trekken.
 
Met speciaal ontworpen sponsorpakketten heeft u een prima kans om uw naam te verbinden aan de grootste paardensportvereniging in de regio Utrecht, die laat u toch niet liggen?
 
Sponsorpakket Goud € 750,-      
Uw logo of reclame-uiting op screens in de kantine en bij grote wedstrijden in de hal; 3 keer per sessie.
Vermelding van uw logo en website op sponsorpagina van www.voornruiters.nl.
Uw logo in een meedraaiende banner op de homepage van www.voornruiters.nl.
Uw spandoek (en/of twee vlaggen) bij grote evenementen.
Uw folder/reclame materiaal op folderwand in de kantine.     
Deelname aan de exclusieve sponsorbijeenkomst op het mooie terras tijdens de finale van de indoor men-marathon zaterdag 1e weekend oktober.
Uw eigen rubriek in de hoofdrubrieken  zoals het  Z,  ZZ springen & dressuur en de Kür op muziek.
Uw logo op de startlijst van uw eigen rubriek.
 
Sponsorpakket Zilver € 500,-   
Uw logo of reclame-uiting op screens in de kantine en bij grote wedstrijden in de hal; 2 keer per sessie.
Vermelding van uw logo en website op de sponsorpagina van www.voornruiters.nl.
Uw folder/reclame materiaal op folderwand in de kantine.
Deelname aan de exclusieve sponsorbijeenkomst op het mooie terras tijdens de finale van de indoor men-marathon zaterdag 1e weekend oktober.
Uw eigen rubriek in de subrubrieken  zoals het  B, L en M springen en dressuur.
 
Sponsorpakket Brons € 250,-  
Uw logo of reclame-uiting op screens in de kantine en bij grote wedstrijden in de hal; 1 keer per sessie.
Vermelding van uw logo en website op de sponsorpagina van www.voornruiters.nl.
Deelname aan de exclusieve sponsorbijeenkomst op het mooie terras tijdens de finale van de indoor men-marathon zaterdag 1e weekend oktober.
Uw folder/reclame materiaal op folderwand in de kantine.

Meer informatie?

Heeft u uw keus gemaakt, of wilt u misschien nog meer weten? U kunt met uw vragen en verzoeken om maatwerk terecht bij Bert Schalkwijk (06-23054550) van de sponsorcommissie van de Voornruiters.
Na de tweede wereldoorlog kwam het verenigingsleven langzaam weer op gang. Aanvankelijk werd er door de ruiters geoefend op het schoolplein in het oude Jutphaas. Al gauw werd het besluit genomen om op twee plaatsen te oefenen: Jutphaas en De Meern. De ene week werd er geoefend in De Meern en de andere week in Jutphaas. In die tijd kwam iedereen te paard over de weg. Vrachtwagens of trailers waren er niet. Al snel kwamen een aantal vooruitstrevende leden uit De Meern tot de conclusie dat dit geen doen was. Ze richtten zelf een eigen Landelijke rijvereniging op.

Op 23 november 1945 was het zover: De vereniging de Voornruiters was een feit. Beide verenigingen, de Rijnruiters en de Voornruiters, hebben nog jarenlang samengewerkt op  fiftyfifty basis. Het eerste oefenterrein was de weg in aanleg tussen Utrecht en Amsterdam (tussen de Rijn en Vleutenseweg). In 1946 werd het eerste echte concours georganiseerd op het terrein aan de Strijkviertel. Voor dit concours was ook de commissaris van de koningin uitgenodigd. Helaas was hij zijn uitnodiging vergeten en liet de trouwe controleur Jan Mandjes hem niet door. In 1947 begonnen leden deel te nemen aan afdelingswerk. In deze jaren was men drukker met vrijheidsdressuur en andere spelen, dan individueel wat te bereiken in de dressuur- of springsport. Het geven van demonstraties, toneelavonden verzorgen en veilingen van veulens waren de belangrijkste inkomsten van de vereniging.

In 1960 is naast de Landelijke Rijvereniging ook de Ponyclub opgericht, destijds allemaal nog op Shetlandpony’s.

Een aantal jaren geleden moest de vereniging verhuizen van de Zandweg naar de huidige locatie. Dat resulteerde in het neerzetten van de grootste paardensportaccommodatie in onze regio. Dat biedt veel mogelijkheden en ons ledenaantal is sinds de verhuizing explosief gegroeid. De vereniging is Nederlands grootste paardensportvereniging geworden. De individuele resultaten in de sport zijn belangrijker geworden, maar de gezelligheid en het verenigingsgevoel spelen nog steeds een belangrijke rol bij de Voornruiters.

Missie

De Voornruiters is een ambitieuze vereniging gericht op de actieve paardensporter die vooruit wil.

We organiseren en faciliteren hippische activiteiten voor en door leden. Dat doen we professioneel en op een manier waarop alle leden zich betrokken en thuis voelen. Voor ons is het belangrijk dat ieder lid zijn of haar hoogst haalbare persoonlijke doelen kan bereiken.

Onze kernwaarden zijn:
• Ambitieus
• Professioneel
• Faciliterend
• Betrokken
• Thuis voelen

Onze visie en ambitie
De ambitie van de Voornruiters is het organiseren en faciliteren van hippische activiteiten, primair gericht op de dressuur-, spring-, mensport. Wij staan open voor andere disciplines, zoals voltige, carrousel en eventing.

Wij doen dit in de vorm van wedstrijden, educatie en sociale verenigingsactiviteiten.

Wij staan open voor activiteiten georganiseerd door derden, verwant aan de hippische sport, die een positieve bijdrage leveren aan de exploitatie. De Voornruiters richten zich op paardensporters, die de sport bedrijven als vrijetijdsbesteding of als beroep. De activiteiten worden georganiseerd door en voor leden, met een actieve groep vrijwilligers, waar nodig aangevuld door professionele dienstverleners.